INTERNATIONALE RSI DAG

Internationale RSI dag
Vandaag is het Internationale RSI-dag. Sinds 1999 wordt er jaarlijks aandacht gevraagd voor RSI. RSI staat voor Repetitive Strain Injury.
Deze dag wordt gehouden op de minst repetitieve dag van het jaar namelijk: 29 februari. Buiten de schrikkeljaren valt deze dus op vandaag 28 februari.

RSI is een verzamelnaam voor alle klachten die veroorzaakt worden door het herhaaldelijk en constant uitvoeren van dezelfde bewegingen. Zoals pijn, tintelingen of onaangenaam verdoofd gevoel in bovenrug, nek- en schoudergebied, maar ook in de armen, ellebogen, polsen, handen en vingers. Ook de komst van de smartphone en de tablet zorgen ervoor dat het aantal mensen met een tabletnek en Whatsapp vinger en dus RSI-klachten toenemen. En dan hebben wij het nog niet eens over het thuiswerken in de diverse gekke houdingen sinds een jaar…

Wat veroorzaakt RSI?
RSI klachten worden vaak veroorzaakt door repeterende bewegingen, een langdurige statische houding of een combinatie van beiden. Verder kunnen persoonsgebonden en werkgebonden factoren een belangrijke rol spelen bij het ontstaan, het verergeren of het in stand houden van RSI-klachten.

Bij wie komt RSI voor?
RSI-klachten komen voor in veel beroepsgroepen. Computerwerkers zijn de grootste groep die met RSI-klachten te maken krijgen. Er zijn ook andere beroepen waarbij de kans op RSI-klachten een stuk groter is: tandartsen, kappers, musici, slagers etc. Ook studenten en scholieren zijn inmiddels een risicogroep: door het vele beeldschermwerk in combinatie met te weinig beweging.

Hoe kunt je RSI-klachten voorkomen?
Te veel zitten, te weinig bewegen en een verkeerde werkhouding zijn de voornaamste oorzaken van RSI-klachten. Het is daarom belangrijk om te zorgen voor een goede ergonomisch ingerichte werkplek. Daarnaast is het belangrijk om genoeg te bewegen en niet te lang in een zelfde houding te blijven zitten.
Ook wij als massagetherapeuten werken gericht en behandelen verschillende klachten met het doel dat je weer pijnvrij kunt bewegen. Samen met personal trainers en fysiotherapeuten binnen ons netwerk, helpen wij bij je herstel en de bevordering van een gezonde levensstijl.

Onze diensten in de massagepraktijk en stoelmassages bij bedrijven helpen om RSI klachten te voorkomen en te verminderen.
Interesse voor stoelmassages op de werkvloer? Wij komen graag langs voor stoelmassages op locatie en een kennismaking.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en de mogelijkheden!

www.massseermeneer.nl
[email protected]
Telefoon/WhatsApp: +31681039872

Boeken!
Scroll naar boven