Masseer Meneer https://www.masseermeneer.nl Massages aan huis Wed, 12 Jun 2019 20:26:59 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.2.2 WAT IS MASSAGE EIGENLIJK? https://www.masseermeneer.nl/2019/06/11/wat-is-massage-eigenlijk/ https://www.masseermeneer.nl/2019/06/11/wat-is-massage-eigenlijk/#respond Tue, 11 Jun 2019 08:26:27 +0000 https://www.masseermeneer.nl/?p=1262 Wat is massage? Massage is de praktijk van het toepassen van gestructureerde of ongestructureerde druk, spanning, beweging, of trilling – manueel of met mechanische hulp – op de zachte weefsels van het lichaam, met inbegrip van de huid, spieren, bindweefsel, pezen, ligamenten, gewrichten, lymfevaten, organen van het maag-darmstelsel en reproductief systeem, ter verhoging van enigerlei [...]

The post WAT IS MASSAGE EIGENLIJK? appeared first on Masseer Meneer.

]]>
Wat is massage?
Massage is de praktijk van het toepassen van gestructureerde of ongestructureerde druk, spanning, beweging, of trilling – manueel of met mechanische hulp – op de zachte weefsels van het lichaam, met inbegrip van de huid, spieren, bindweefsel, pezen, ligamenten, gewrichten, lymfevaten, organen van het maag-darmstelsel en reproductief systeem, ter verhoging van enigerlei aspect van het welzijn van de massee (dat is: degene die wordt gemasseerd). Dit kan met of zonder massageolie worden gedaan.
De context van een massage kan variëren van informeel en amateuristisch tot sterk gereglementeerd professioneel. In een professionele context ligt degene die gemasseerd wordt gewoonlijk op een massagetafel, op een mat op de vloer of men zit op een massagestoel.

Invalshoeken
Het geven van een massage kan vanuit twee geheel verschillende invalshoeken gebeuren:

Vanuit klachten/symptomen
Doel van een massage kan zijn gelegen in het bestrijden van klachten of symptomen, hetzij lichamelijke, hetzij geestelijk/emotionele.
Behandelen van lichamelijke klachten/symptomen gebeurt hoofdzakelijk door vaklieden uit de (sport)gezondheidszorg zoals sportmasseurs, chiropractors, osteopaten en fysiotherapeuten. Deze laatsten zullen overigens doorgaans geen massagetechnieken toepassen, maar uitgaan van een medisch behandelplan van zowel oefentherapie als manuele technieken. Adresseren van geestelijke c.q. emotionele klachten/symptomen heet massagetherapie en wordt hoofdzakelijk uitgevoerd door professionele massagetherapeuten.
Daarnaast zijn er aanbieders van zogeheten alternatieve geneeswijzen die als onderdeel van hun methode (ook) massage gebruiken (zoals bij shiatsu). Door hen wordt vaak geen scheiding tussen lichamelijke en niet-lichamelijke klachten gemaakt.

Vanuit wensen/behoeften
Evenwel hoeft van klachten/symptomen geen sprake te zijn. Massage kan (afhankelijk van de massee) ook op andere aspecten van zijn/haar welzijn gericht zijn. Daarbij kan men bijvoorbeeld denken aan rust en ontspanning, aan verwenning en genieten, aan het lenigen van aanrakingsarmoede, of simpelweg aan een aangename tijdspassering. Uiteenlopende wensen of behoeften die bij de betrokkene leven, kunnen aanleiding zijn voor een massage.

Warmte
Naast de methoden en technieken (die tussen de diverse soorten massage sterk uiteenlopen) is het aspect warmte betrekkelijk universeel. Daarbij kan men denken aan de volgende vereisten: De masseur zorgt voor een warme kamer c.q. massageruimte. Voorverwarmde doeken om over de massee heen te leggen. Warme massageolie. De masseur heeft warme handen. Ook overdrachtelijk wordt warmte gegeven, door te masseren ‘vanuit het hart’ (dat wil zeggen: met zorg en respect).

Massage bij ziektes en klachten
In sommige gevallen is het onverstandig om voluit te masseren (contra-indicaties). Dat wil niet zeggen dat massage in die situaties volledig taboe is. Afhankelijk van de aandoening zijn sommige massagehandelingen toch mogelijk, of zelfs heilzaam.

Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Massage

The post WAT IS MASSAGE EIGENLIJK? appeared first on Masseer Meneer.

]]>
https://www.masseermeneer.nl/2019/06/11/wat-is-massage-eigenlijk/feed/ 0
GEZOND LEVEN = MÉÉR BEWEGEN + MINDER ZITTEN https://www.masseermeneer.nl/2019/05/17/gezond-leven-meer-bewegen-minder-zitten/ https://www.masseermeneer.nl/2019/05/17/gezond-leven-meer-bewegen-minder-zitten/#respond Fri, 17 May 2019 09:40:16 +0000 https://www.masseermeneer.nl/?p=1246 Gezond Leven = Méér Bewegen + Minder Zitten Zitten is relaxed. We doen het allemaal. En we doen het veel: te véél! Dat blijkt uit onderzoek van Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) tussen 2001 en 2016: 1 op de 4 mensen wereldwijd beweegt te weinig. Beweeg jij genoeg? Als je per week minder dan 150 minuten matige lichaamsbeweging [...]

The post GEZOND LEVEN = MÉÉR BEWEGEN + MINDER ZITTEN appeared first on Masseer Meneer.

]]>
Gezond Leven = Méér Bewegen + Minder Zitten

Zitten is relaxed. We doen het allemaal. En we doen het veel: te véél! Dat blijkt uit onderzoek van Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) tussen 2001 en 2016: 1 op de 4 mensen wereldwijd beweegt te weinig.

Beweeg jij genoeg?

Als je per week minder dan 150 minuten matige lichaamsbeweging of 75 minuten krachtige lichaamsbeweging krijgt, behoor je volgens de WHO tot de groep die te weinig beweegt. Maar… ander onderzoek toont aan dat wekelijks bewegen en sporten te weinig is en om écht gezond te blijven. Volgens de onderzoekers is het van belang om minder langdurig te zitten, te sporten én aan je  conditie te werken. Die laatste 2 dingen los je op door te gaan sporten, bijvoorbeeld 2 of 3x per week. Het minder langdurig zitten is een ander verhaal. Daar moet je de héle dag op letten!

6 tips om élk half uur in beweging te komen

Meer bewegen hoeft niet moeilijk niet zijn. Bewegen is wat anders dan intensief sporten. Als je maar even van je stoel komt en meer van je lichaam gebruikt dan alleen je armen die naar je muis, je toetsenbord en een kop koffie grijpen.
Hoe dan? Met deze 6 tips! Daarmee lukt het je makkelijk om overdag meer te bewegen en je systeem én metabolisme uit de ‘ruststand’ te halen. Als je elke 25 minuten in beweging komt, zit je (figuurlijk dan) helemaal goed!

  1. Sta op en haal een glas water of een kop thee.
  2. Sta op en geef de planten water of ruim (je bureau) op.
  3. Wil je net een collega mailen of bellen met een vraag? Sta op en loop er eens naartoe.
  4. Ga je naar het toilet? Neem een keer het toilet verderop of op een andere etage.
  5. Doe rek- en strekoefeningen voor je benen en armen (voor sommige hoef je niet eens per se op te staan).
  6. Maak een ommetje in je pauze en óók ‘s avonds tussendoor als je op de bank hangt. Al wandel je maar 10 of 15 minuten, het zet je lichaam op een goede manier aan het werk.

Bron:
Van der Velde, J.H.P.M., et al. (2018). Which is more important for cardiometabolic health: sedentary time, higher intensity physical activity or cardiorespiratory fitness? The Maastricht Study. Diabetologig. DOI: https://doi.org/10.1007/s00125-018-4719-7

*blog www.triggerpointcoach.nl

The post GEZOND LEVEN = MÉÉR BEWEGEN + MINDER ZITTEN appeared first on Masseer Meneer.

]]>
https://www.masseermeneer.nl/2019/05/17/gezond-leven-meer-bewegen-minder-zitten/feed/ 0
Coming soon: Masseer Meneer Utrecht! https://www.masseermeneer.nl/2019/03/12/coming-soon/ https://www.masseermeneer.nl/2019/03/12/coming-soon/#respond Tue, 12 Mar 2019 14:17:39 +0000 http://www.masseermeneer.nl/?p=1132 Het is officieel: Zaterdag 16 maart 2019 openen wij onze nieuwe praktijk in Utrecht! RAW GYM opent officieel de deuren van een innovatief concept gebaseerd op persoonlijke ontwikkeling, netwerk en vitaliteit. 'Middels dit concept willen wij mensen voortdurend uitdagen en ondersteunen bij het ontwikkelen en behouden van een duurzaam actieve, creatieve en vitale lifestyle' aldus [...]

The post Coming soon: Masseer Meneer Utrecht! appeared first on Masseer Meneer.

]]>
Het is officieel: Zaterdag 16 maart 2019 openen wij onze nieuwe praktijk in Utrecht!

RAW GYM opent officieel de deuren van een innovatief concept gebaseerd op persoonlijke ontwikkeling, netwerk en vitaliteit. ‘Middels dit concept willen wij mensen voortdurend uitdagen en ondersteunen bij het ontwikkelen en behouden van een duurzaam actieve, creatieve en vitale lifestyle’ aldus de kersverse onderneemster Hanneke van Ballegooijen. Met RAW GYM creëren wij een plek waar mensen met gezamenlijke doelen en interesses samenkomen en elkaar naar een hoger niveau tillen. Dit sluit naadloos aan op de visie van Masseer Meneer en wij werken hier graag aan mee!

Onze nieuwe praktijk is gehuisvest in RAW GYM aan De Gessel 8 te Utrecht (De Meern).

Kom snel langs en ervaar wat wij voor je kunnen betekenen met onze diverse massagebehandelingen.

Ontspannen groet,

Team Masseer Meneer & Masseer Mevrouw

The post Coming soon: Masseer Meneer Utrecht! appeared first on Masseer Meneer.

]]>
https://www.masseermeneer.nl/2019/03/12/coming-soon/feed/ 0
Masseer Meneer & Mevrouw aanwezig tijdens het Release Weekend bij Wellness Club Rotterdam https://www.masseermeneer.nl/2017/10/17/masseer-meneer-mevrouw-aanwezig-tijdens-release-weekend-wellness-club-rotterdam/ https://www.masseermeneer.nl/2017/10/17/masseer-meneer-mevrouw-aanwezig-tijdens-release-weekend-wellness-club-rotterdam/#respond Tue, 17 Oct 2017 08:24:38 +0000 http://www.masseermeneer.nl/?p=818 Afgelopen weekend stond helemaal in het teken van de release van Wellness Club Rotterdam. Wellness Club Rotterdam, voorheen Wellness Centre Terbregge slaat een nieuwe weg in. Een nieuw concept, een nieuwe werkwijze, nieuwe lessen, nieuw apparatuur, een nieuwe naam en een nieuw logo. Dit moet natuurlijk onder de aandacht worden gebracht, daarom organiseerde Wellness Club [...]

The post Masseer Meneer & Mevrouw aanwezig tijdens het Release Weekend bij Wellness Club Rotterdam appeared first on Masseer Meneer.

]]>
Afgelopen weekend stond helemaal in het teken van de release van Wellness Club Rotterdam.

Wellness Club Rotterdam, voorheen Wellness Centre Terbregge slaat een nieuwe weg in. Een nieuw concept, een nieuwe werkwijze, nieuwe lessen, nieuw apparatuur, een nieuwe naam en een nieuw logo.

Dit moet natuurlijk onder de aandacht worden gebracht, daarom organiseerde Wellness Club Rotterdam i.s.m. Les Mills dit weekend een Release weekend. Tijdens dit weekend kon kennis gemaakt worden met nieuwe lessen zoals, Gritt, Sprint, CX Worx, Bodypump en Boxing. Ook was het team van Masseer Meneer dit weekend aanwezig om de bezoekers te voorzien van een stoelbehandeling en adviezen.

Wat wij als massage therapeuten (gelukkig) steeds vaker ervaren, is dat mensen steeds meer het belang van sport en bewegen inzien voor de algemene gezondheid. Het beseft komt steeds meer dat sport een basisplaats moet innemen in het dagelijks leven. Maar wat mensen vaak vergeten, is dat naast het sporten en actieve belasting het lichaam, onze geest en de spieren rust, herstel en liefde nodig hebben. Massages vormen hierbij een belangrijke basis, het zorgt voor ontspanning van lichaam en geest en stimuleert de bloedsomloop en lymfevochtcirculatie, hierdoor komen afvalstoffen vrij die voor een groot deel via de huid het lichaam verlaten waardoor je meer energie krijgt, de spieren en het lichaam ontspannen en herstellen. Het is dus heel simpel wanneer je dit niet doet blijven de afvalstoffen in het lichaam, herstelt de spier, het lichaam en de geest niet en kost het ons veel energie en voelen we ons gespannen, moe en niet fit.

Gelukkig hebben wij tijdens de release weekend weer veel mensen bewust kunnen maken van het belang van massage door onder andere dit verhaal.

 

 

The post Masseer Meneer & Mevrouw aanwezig tijdens het Release Weekend bij Wellness Club Rotterdam appeared first on Masseer Meneer.

]]>
https://www.masseermeneer.nl/2017/10/17/masseer-meneer-mevrouw-aanwezig-tijdens-release-weekend-wellness-club-rotterdam/feed/ 0
Business Golfdag Seve https://www.masseermeneer.nl/2017/10/03/business-golfdag-seve/ https://www.masseermeneer.nl/2017/10/03/business-golfdag-seve/#respond Tue, 03 Oct 2017 09:52:28 +0000 http://www.masseermeneer.nl/?p=804 Met regelmaat zijn wij te gast bij Golfcenter Seve Rotterdam. Een mooi golfcenter die hoog scoort op het gebied van gastvrijheid en klantvriendelijkheid. Bij Seve vind je een unieke combinatie van golf, eten & lifestyle voor zowel zakelijke als privé doeleinden. Ook de Businessdagen bij Seve zijn altijd weer een feestje. De combinatie van golf, [...]

The post Business Golfdag Seve appeared first on Masseer Meneer.

]]>
Met regelmaat zijn wij te gast bij Golfcenter Seve Rotterdam. Een mooi golfcenter die hoog scoort op het gebied van gastvrijheid en klantvriendelijkheid. Bij Seve vind je een unieke combinatie van golf, eten & lifestyle voor zowel zakelijke als privé doeleinden.

Ook de Businessdagen bij Seve zijn altijd weer een feestje. De combinatie van golf, netwerken en heerlijk eten maakt dat wij met plezier aanwezig zijn op deze dagen.

28 september waren wij weer ook aanwezig op een super gezellige editie van de business golfdag.

Wij willen nogmaals Michelle Jongenengel, Michael Koster & Marco Kestens bedanken voor het gastvrije ontvangst en de goede organisatie.

Ook willen wij van deze gelegenheid gebruik maken om Steven Jonker van HJF Advocaten te feliciteren met het behalen van de eerste prijs ?, wat natuurlijk te danken is aan de goede warming up “de massage van Masseer Meneer & Mevrouw?”.
Het was weer een geslaagde avond.

Tot de volgende keer!

The post Business Golfdag Seve appeared first on Masseer Meneer.

]]>
https://www.masseermeneer.nl/2017/10/03/business-golfdag-seve/feed/ 0
Wie verhuist trakteert! https://www.masseermeneer.nl/2017/09/12/wie-verhuist-trakteert/ https://www.masseermeneer.nl/2017/09/12/wie-verhuist-trakteert/#respond Tue, 12 Sep 2017 13:22:39 +0000 http://www.masseermeneer.nl/?p=764 "Je kan de week maar beter goed beginnen". Dit moet de eigenaar van TruQu ook gedacht hebben. TruQu verhuist deze maandag naar een nieuwe locatie in Amstelveen. En deelt deze locatie met de Rabobank. Om de verhuizing te vieren, trakteert Bart Kollau zijn medewerkers en de medewerkers van de Rabobank op stoelmassages van Masseer Meneer [...]

The post Wie verhuist trakteert! appeared first on Masseer Meneer.

]]>
“Je kan de week maar beter goed beginnen”. Dit moet de eigenaar van TruQu ook gedacht hebben.

TruQu verhuist deze maandag naar een nieuwe locatie in Amstelveen. En deelt deze locatie met de Rabobank. Om de verhuizing te vieren, trakteert Bart Kollau zijn medewerkers en de medewerkers van de Rabobank op stoelmassages van Masseer Meneer & Mevrouw. Zeg nou zelf dit is toch beter dan taart!

Het was weer een feestje en dat op de maandagochtend. Wij wensen alle medewerkers van TruQu veel plezier op hun nieuwe werkplek.

The post Wie verhuist trakteert! appeared first on Masseer Meneer.

]]>
https://www.masseermeneer.nl/2017/09/12/wie-verhuist-trakteert/feed/ 0
VARO Energy Belgium https://www.masseermeneer.nl/2017/09/12/varo-energy-belgium/ https://www.masseermeneer.nl/2017/09/12/varo-energy-belgium/#respond Tue, 12 Sep 2017 13:04:31 +0000 http://www.masseermeneer.nl/?p=762 Afgelopen weekend is het team van Masseer Meneer & Mevrouw op bezoek geweest bij onze Zuiderburen. Na een succesvolle businessdag bij VARO Energy Rotterdam afgelopen mei, werden wij gevraagd om ook stoelmassages te verzorgen tijdens de businessdag van VARO Energy België. Hier hoefden wij niet lang over na te denken! Bepakt en bezakt gingen wij [...]

The post VARO Energy Belgium appeared first on Masseer Meneer.

]]>
Afgelopen weekend is het team van Masseer Meneer & Mevrouw op bezoek geweest bij onze Zuiderburen. Na een succesvolle businessdag bij VARO Energy Rotterdam afgelopen mei, werden wij gevraagd om ook stoelmassages te verzorgen tijdens de businessdag van VARO Energy België. Hier hoefden wij niet lang over na te denken!

Bepakt en bezakt gingen wij vrijdag vol Enery richting Brussel. Na heel wat uurtjes in de file, kwamen we aan op de super mooie locatie van “Salons De WaerBoom”. Bij binnenkomst zat de sfeer er al goed in bij de medewerkers van VARO. Er was dan ook niet veel nodig om de enthousiaste medewerkers op de stoel te krijgen. Mede dankzij onze vloeiend Franssprekende medewerkers van MM hebben wij die avond met zijn allen ontzettend gelachen. Gelukkig kom je met handen en voeten, Nederlands, Frans, Engels en Belgisch door elkaar een heel eind.

Wie zegt dat werken en plezier niet samen gaan, moet snel kennismaken met het team van Masseer Meneer & Mevrouw.

Thanks VARO Energy wij hebben weer genoten.

Tot de volgende keer!

The post VARO Energy Belgium appeared first on Masseer Meneer.

]]>
https://www.masseermeneer.nl/2017/09/12/varo-energy-belgium/feed/ 0
Bedrijfsfeest MOBIwerk https://www.masseermeneer.nl/2017/09/04/bedrijfsfeest-moviwerk/ https://www.masseermeneer.nl/2017/09/04/bedrijfsfeest-moviwerk/#respond Mon, 04 Sep 2017 14:33:01 +0000 http://www.masseermeneer.nl/?p=744 Gisteren was het team van Masseer Meneer & Mevrouw aanwezig op het bedrijfsfeest van MOBIwerk . MOBIwerk is trots op hun personeel en wilde daarom het bedrijfsfeest eens anders dan anders aanpakken. Er werd daarom flink uitgepakt! Er was voor ieder wat wils, voor jong en oud, groot en klein. De mensen werd flink in [...]

The post Bedrijfsfeest MOBIwerk appeared first on Masseer Meneer.

]]>
Gisteren was het team van Masseer Meneer & Mevrouw aanwezig op het bedrijfsfeest van MOBIwerk . MOBIwerk is trots op hun personeel en wilde daarom het bedrijfsfeest eens anders dan anders aanpakken. Er werd daarom flink uitgepakt! Er was voor ieder wat wils, voor jong en oud, groot en klein. De mensen werd flink in de watten gelegd met heerlijk eten, lekkere cocktails, een DJ, luchtkussen en ook wij waren aanwezig om de mensen te verrassen met heerlijke massages. En verrast waren ze! Super leuke en positieve reacties kregen wij weer. Het was wel even achter in de rij aansluiten, maar het was zeker het wachten waard, of niet dan?

 

The post Bedrijfsfeest MOBIwerk appeared first on Masseer Meneer.

]]>
https://www.masseermeneer.nl/2017/09/04/bedrijfsfeest-moviwerk/feed/ 0
Team Masseer Meneer & Masseer Mevrouw zwaait team Sofie uit. https://www.masseermeneer.nl/2017/07/06/team-masseer-meneer-masseer-mevrouw-zwaait-vanavond-team-sofie/ https://www.masseermeneer.nl/2017/07/06/team-masseer-meneer-masseer-mevrouw-zwaait-vanavond-team-sofie/#respond Thu, 06 Jul 2017 12:57:39 +0000 http://www.masseermeneer.nl/?p=422 Deze toppers zetten zich in voor de stijd tegen kinderkanker door Giro de Kika te fietsen volgende week. Zij hebben met zijn allen al een bedrag van €78.000 opgehaald. Vanavond hopen wij dat tijdens de veiling, onze massage een extra mooi bedrag opleveren voor dit geweldige initiatief! Het hele team van Masseer Meneer & Masseer [...]

The post Team Masseer Meneer & Masseer Mevrouw zwaait team Sofie uit. appeared first on Masseer Meneer.

]]>
Deze toppers zetten zich in voor de stijd tegen kinderkanker door Giro de Kika te fietsen volgende week. Zij hebben met zijn allen al een bedrag van €78.000 opgehaald.
Vanavond hopen wij dat tijdens de veiling, onze massage een extra mooi bedrag opleveren voor dit geweldige initiatief!
Het hele team van Masseer Meneer & Masseer Mevrouw wensen jullie ontzettend veel succes ??‍♀?

The post Team Masseer Meneer & Masseer Mevrouw zwaait team Sofie uit. appeared first on Masseer Meneer.

]]>
https://www.masseermeneer.nl/2017/07/06/team-masseer-meneer-masseer-mevrouw-zwaait-vanavond-team-sofie/feed/ 0
Massages aan het strand! https://www.masseermeneer.nl/2017/07/06/massages-aan-strand/ https://www.masseermeneer.nl/2017/07/06/massages-aan-strand/#respond Thu, 06 Jul 2017 12:55:35 +0000 http://www.masseermeneer.nl/?p=419 Vandaag was de Kick Off van team Masseer Meneer & Masseer Mevrouw bij Werelds aan het strand een groot succes! Komende zomer zal Werelds de massageservice van Masseer Meneer & Masseer Mevrouw met regelmaat aanbieden wanneer moedernatuur dit toelaat. Check voor de aanwezigheid van de therapeuten van Masseer Meneer & Masseer Mevrouw via de Facebook [...]

The post Massages aan het strand! appeared first on Masseer Meneer.

]]>
Vandaag was de Kick Off van team Masseer Meneer & Masseer Mevrouw bij Werelds aan het strand een groot succes! Komende zomer zal Werelds de massageservice van Masseer Meneer & Masseer Mevrouw met regelmaat aanbieden wanneer moedernatuur dit toelaat. Check voor de aanwezigheid van de therapeuten van Masseer Meneer & Masseer Mevrouw via de Facebook pagina’s van Werelds aan het strand en Masseer Meneer & Masseer Mevrouw of ga naar de website www.werelds.nl of www.masseermeneer.nl. Voor reserveringen mail je naar: info@werelds.nl of bel met de receptie van Werelds op 0187 74 50 20. Doe dit snel want vol is vol!

The post Massages aan het strand! appeared first on Masseer Meneer.

]]>
https://www.masseermeneer.nl/2017/07/06/massages-aan-strand/feed/ 0